hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19



 

DĚTSKÝ TURNAJ U11 – Liberec
- MemoriÁl KoŽeŠnÍka U11 - 19.2.2011

GPA

 

Ani mrazivé ráno neodradilo osmičlennou skupinu našich malých sportovců s rodiči vyrazit na turnaj v Liberci.

Vzhledem k rekordnímu počtu účastníků se hrálo pouze na jeden set do 21 bodů bez nastavení. Chlapci byli rozděleni na dvě kategorie - U9 do dvou skupin a U11 do skupin osmi...!!! U dívek byla pouze kategorie U11 v pěti skupinách.

Turnaj byl zahájen dvouhrou pardubických hráček - Luckou K. a Rózou B. Při nasazování všech děvčat do pěti skupin umístit dvě ze třech našich do jedné skupiny se nám zdá nepochopitelné, stejně jako dva naše chlapce z jednoho oddílu šoupnout nikoli do dvou skupin, ale do jedné. Jen ať se navzájem „vyřežou“. Leč málokdy s tím lze něco udělat, a to dokonce i přes příslib pořadatelů, že tomu tak nebude.

V Liberci to bylo o to nepříjemnější, když s nimi byla ve skupině Lanškrounská Káťa Stehlíková, která je v současnosti pro naše U11 nepřemožitelnou překážkou. A vzhledem k tomu, že ze skupiny postupovaly pouze dvě, byla jedna z našich takřka předem „odsouzena“. Rozhodnutí tak padlo již ve zmíněném úvodním utkání, ve kterém měla navrch o sedm míčků Lucka, a tak „černý Petr“ zbyl na Rózku.

Třetí z děvčat Adéla S. měla ve skupině „pro změnu“ smůlu na rozhodčí, která veledůležitý zápas o vítězství ve skupině s Radotínskou Vackovou, byť to zní neuvěřitelně, zvrátila v její neprospěch špatným přidělováním bodů…!!! Druhé místo ve skupině ji pak odsoudilo k předkolu s Vláškovou z Proseku, které vrátila loňskou porážku i s úroky, aby pak v semifinále narazila na Járovou z Astry, která na oplátku vrátila loňskou porážku Adéle. Přístup a především předvedené výkony Adély, i vzhledem ke zmíněné křivdě, však lze hodnotit jako jedny z nejlepších v její dosavadní kariéře, byť pouhá účast ve čtvrtfinále tomu nenasvědčuje. Naprosto shodně lze ohodnotit i výkon Lucky, která ve čtvrtfinále zmíněné Vackové dokázala nasázet celých 17 míčů.

K výkonu našich chlapců lze napsat shodně, že bojovnost určitě nechyběla, ale snaha nestačí. Pravdou je, že jakýkoliv turnaj má v chlapecké kategorii vždy větší konkurenci.

Adam E. si opět zkušebně osahal turnajové prostředí, na větší výsledky má vzhledem ke svému věku ještě čas – jen to nechce usnout na vavřínech. Starší brácha Matěj E. určitě předvedl, co mohl a konečná prohra s Hradeckým Aubusem v osmifinále jistě není žádnou ostudou. Mechovák Mára trénuje mnohem déle, třeba bude mít Matěj chuť jej někdy dohnat. Záleží jen a jen na něm.

Michal Grund se krásným výkonem probojoval ve skupině na první místo, stejně jako Marek Vykydal, který svými „profesorskými“ údery a pohybem „vykostil“ všechny soupeře ve skupině. Oba pak byli zastaveni ve čtvrtfinále, a to Marek již zmíněným Aubusem a Michal Mosteckým Králem. Marek vzdoroval trochu lépe, Michalovi více došly síly během turnaje.

A tak se nakonec nejúspěšnějším našim zástupcem stal již poněkolikáté Péťa Janoušek, který v nejmladší kategorii získal výbornou stříbrnou medaili…!!! Za zmínku jistě stojí to, že svedl dva sice prohrané, avšak velice zajímavé souboje (ve skupině a ve finále) s věčným rivalem Budějovickým Janoštíkem. Myslím, že co se týče soubojů Janoušek a Janoštík, máme se v budoucnu na co těšit,. A nejvíce až to bude naopak – „Janoštík bojuje s Janouškem“…

Závěrem se nelze nezmínit o organizačních zmatcích, kdy někteří hráči měli po dvou hodinách odehrány všechny čtyři zápasy ve skupině a někteří jen jeden. Pak „museli“ nastoupit ke třem za sebou, následně další zápas předkolo play-of a s malou pauzou hned čtvrtfinále. A kdopak asi…??? Nejsme však žádní uplakánci a tak jsme se i s touto křivdou vyrovnali, jak nejlépe jsme uměli. Vyjma mě… :)

Samozřejmě, že velké dík patří nejen všem hráčům, ale opět i jejich doprovodům, bez kterých to vlastně ani nejde…!!!!


TomS.


 

| fotky | výsledky (xls) | stránky pořadatele




NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri