hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19



zpět > naše turnaje

 

1.GPA U15 OrlovÁ 13.-14.2.2016

orlova

O osm medailových umístění pro pardubický badmintonový oddíl se zasloužila již tradiční čtveřice starších žáků ve složení Kateřina Valentová, Lucie Krpatová, Adam Ehm a Petr Janoušek. Přičemž nutno dodat, že každý z nich dosáhnul alespoň na jedno umístění na pomyslných stupních vítězů!
Adam Ehm přivezl dokonce tři, to znamená ze všech disciplín!!! V mixu s Káťou je po dvou výhrách až v semifinále nekompromisně zastavili pozdější vítězové Švejda/Zuzáková. Dvouhra je pak Adamovou parádní disciplínou – poměrně jistě došel až do semifinále, kde dokonce dokázal vzít jeden set krumlovskému Švejdovi, na víc už nezbyly síly. Výsledek výborný, výkon také a tak se budeme těšit na příště.  Ve čtyřhře s plzeňským Horou došli až do finále, když předtím přemohli po velké bitvě Péťu s Honzou Blažkem (Rychnov n. K.). Ve finále se potom statečně bránili, ale stačilo to jen na polovinu bodů, které uhráli jejich soupeři.
Péťa Janoušek s Lídou Kusou v mixu se rozehrávali pomalu. Když se začali dostávat do otáček, los jim přisoudil nasazené dvojky a přes sympatický výkon bohužel konec v turnaji. Na dvouhře byl asi nejvíc poznat jeho dvouměsíční herní deficit způsobený zraněním. Obrovskou pochvalu zaslouží za obrat v úplně prvním setu z 14:20 na 22:20, a je velká škoda, že nabízený mečbol v druhém setu nevyužil a na další obrat už nebyly síly. Zápas o pořadí byl pro něj vítěznou formalitou. Nejlepší zářez na pažbě pak udělal s J. Blažkem ve čtyřhře. Los jim poslal v prvním kole do cesty nasazené dvojky – bitva veliká se šťastným koncem (27:25 v druhém, vítězném setu) a volná cesta až k celkovému třetímu místu!
Káťa Valentová po zmíněném úspěšném mixu nedokázala v singlu přejít přes klimkovickou Růžičkovou, přičemž výsledek i její hra dávaly naději, že by to mohlo třeba příště vyjít – hlavně vydržet po celý zápas s klidnou hlavou. Pak stejně jako Péťa uspěla aspoň v utkání o pořadí. S Lídou Kusou v deblu byly úspěšnější, a jako nasazené (3/4) potvrdily tuto pozici bronzovou příčkou.
Lucka Krpatová v nově složeném páru orlovským Frankem dvakrát vyhráli – ve čtvrtfinále už úřadovali opět pozdější vítězové. Ostatní dvě disciplíny už pro ni ale byly „na bedně“. Ve dvouhře odehrála velmi těžké zápasy s vítěznými konci a v neděli už možná pomýšlela na finále. Po semifinálovém třísetovém dramatu se ale radovala místní Němcová. Čtyřhra s tradiční parťačkou Kačkou Zuzákovou jí přinesla nejlepší možné umístění – cesta ke zlatu ale nebyla vůbec jednoduchá. Finále si holky nenechaly znechutit prohrou 27:29 v prvním setu a v dalších dvou už jasně dominovaly.
Naši hráči tedy odjížděli s jedním prvním, jedním druhým místem a se šesti třetími místy – to je na čtyři hráče vynikající výsledek, který by bylo chybou považovat za samozřejmost. A hlavně s pocitem výborných výkonů a také s několika cenami od firmy Yonex. Bohužel jiná památka, například ve formě medaile nebo diplomu, která by jim připomněla tuto úspěšnou misi, jim nebyla dopřána. Republikový turnaj GPA se tak stává potom pouze jakousi formalitou a už přestává být svátkem pro ty nejlepší ze všech oblastí. Navíc v prostředí, kdy je nám dáváno poněkud okatě najevo, že nejsme místní, a potvrzuje se dost často ono orwellovské „Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější“.
Poděkovat je třeba nejen dětem za jejich hru, ale i doprovodu, který zařídil ubytování, řídil auta, radil na kurtu a vůbec podporoval naše badmintonové naděje, jak to nejlíp šlo.
Martin J.


fotogalerie | výsledky

 


NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri