hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19



 

MISTROVSTVÍ ČR V BADMINTONU U15,
17.-18.12.2016, HeŘmanŮv MĚstec

turnaj_deti_2009_nahled

 

MČR U15 Heřmanův Městec 17. - 18. 12. 2016
Mistrovství republiky starších žáků máme za sebou a zde je krátké ohlédnutí za turnajem, který uspořádal náš oddíl. Přes sedmdesát hráčů z celé republiky našlo cestu do letošního provizoria kousek od Pardubic, a přestože zrovna nepanovaly letní teploty ani venku ani v hale, všichni se chtěli na konec sezóny ukázat v nejlepší formě. A to obzvláště ti, kteří po Novém roce přestoupí do „sedmnáctek“.
Čtyři badmintonisté našeho oddílu se chtěli co nejlépe prezentovat skoro v domácím prostředí a povedlo se jim to následovně:
Asi nejméně spokojený bude Adam Ehm, na kterého nejspíš dolehl tlak a nervozita, a ve svém oblíbeném singlu, kde byl nasazen jako dvojka, nepřešel přes první zápas s Vráťou Erhartem z Astry. Chuť si jistě chtěl spravit v párovkách, ale v nich zaznamenal jenom dílčí úspěch, přičemž napjaté deblové vítězství nad silným párem Franek/Wankea  tím pádem celkové třetí místo se stalo pro tento turnaj jeho maximem.
Výkony Káti Valentové se zvedaly postupem dne a po ne úplně vydařeném mixu a trochu smolné dvouhře dvouhře (prohra 23:21 ve třetím setu) si spravila chuť ve čtyřhře s Lídou Kusou. Obě (jako nenasazený pár) bojovaly výborně a vítězně nejen ve čtvrtfinále, ale velkou pochvalu si zaslouží za semifinálový mač, ve kterém podlehly až na tři sety nasazeným dvojkám (Němcová / Van Coppenolle). Třetí místo si Káťa náramně užívala!
Lucka Krpatová patřila jistě k favoritům soutěže a bylo by překvapením, kdyby jí uteklo nějaké pódiové umístění  - ale to byly předturnajové teorie a jak je známo, praxe bývá různá. V mixu spojila síly s Péťou Janouškem a šlo jim to parádně. Los jim nachystal do cesty silné páry a jako nasazení 5/8 porazili postupně zkušené dvojice Brázda/Chadimová, Kostrhun/Němcová (nasazené dvojky, vynikající výsledek!!!) a Morávek/Mikelová. Přestože ve finále už nedokázali vzdorovat nechybujícímu páru Švejda/Zuzáková, výsledek to je přepychový!
V singlu dosáhla Lucka na třetí místo po napínavém zápasu s Van Coppenolle a zastavila ji až její spoluhráčka z deblu Káťa Zuzáková. A právě debl si obě holky pohlídaly s přehledem a zaslouženě a trochu očekávaně braly zlaté medaile. Lucka se tak skvěle rozloučila s touto kategorií, když si vyzkoušela všechny tři stupínky. Gratulujeme!
Nevím, jestli si Petr Janoušek pošetřil síly v singlu, který mu úplně nevyšel… Královsky si to ale vynahradil v mixu a ve čtyřhře, a opět dokázal, že má výborný cit pro párové disciplíny. O mixu už řeč byla – úspěch s Luckou je jeho nejlepším umístěním v mixu na republikových turnajích. Další stříbrnou pozici pak přidal s Honzou Blažkem a oba potvrdili pozici nasazených dvojek. Zejména vítězným zápasem se sehraným párem Brázda/Dostál stvrdili zaslouženou medaili za druhé místo a nutno podotknout, že finále taky nebylo bez šance. I tak je pro Péťu dvojnásobný titul vicemistra republiky ohromným výsledkem, k čemuž mu náleží velké blahopřání.
Byla by škoda, pokud by pardubičtí reprezentanti nevyužili „skoro domácího“ prostředí. To se ale nestalo a tak si domů vezou úžasné poháry a ceny za jedno první, tři druhá a tři třetí místa!!!
Velká gratulace patří všem!
Poděkovat je ale třeba ještě celému realizačnímu týmu a sponzorům. V čele s hlavním strůjcem této akce, Tomášem Seibertem, pomáhala s turnajem řada dalších hráčů, trenérů a rodičů. A to nejen při přípravě haly, ale i jako rozhodčí. Tomu všemu obětovali svůj volný čas a pomohli tak odehrát velmi důstojné vyvrcholení letošní sezóny a mimořádnou akci pro pardubický region. Tomášovi patří obdiv největší, turnaj se povedl!!!
Martin J.

 

první část fotogalerie|výsledky|článek na czechbadmintonu


pardubicky kraj
yonex

avon
kovošrot jary

H centrum
pavel kosek

kvis
kovaz

chládek a Tintěra
recosa

MP střechy
Czechcatering

gm technik
 
IP stav

erabromo
 
gpna

vesna
 
steno

 

vinoteka
 
hermanuv Mestec

 


 


NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri