hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19



zpět > naše turnaje

 

Falco Cup 2016 – Liberec 30.4. – 1.5.2016

...aneb: Tak jsme vám ten pohár přivezli!!

Jak slaví takový pardubický badmintonista Čarodějnice nebo Svátek práce? No přeci jede do Liberce běhat po kurtě! Tradiční Falco Cup (mimochodem již 24. ročník!) byl letos velmi silně obsazen. Nejsilnějšími se zdály být družstva Praha A, Jižní Morava A a taky Severní Čechy nebo Lanškrounská ekipa. Papírově nejlepší bylo ovšem naše družstvo z Pardubic, což bývá role ošidná. Čtyři mušketýři (Lucka Krpatová, Petr Janoušek, Káťa Valentová a Adam Ehm) šermovali se svými raketami tak šikovně, že dokázali vybojovat stupínek nejvyšší. A byl to boj nelehký, ba přímo velmi těžký!
Turnaj byl dvoudenní a sjelo se na něj celkem devět družstev. Za tří skupin pak vítězové hráli o celkový titul každý s každým. V utkání pak došlo na všech pět disciplín a s přibývajícím časem a rostoucí obtížností jsme víc a víc řešili koho nasadit do jednotlivých zápasů. Nejčastěji jsme spoléhali v singlu na specialisty (Adam a Lucka), do párovek stabilně nastupovali Péťa s Káťou. Káťa statečně překonávala nervozitu a Péťa potvrzoval svoje stabilně výborné návyky v deblu i mixu.
V zápasech ve skupině nás čekala Jižní Morava B a Severní Čechy. V těchto utkáních jsme ztratili pouhý jediný set a průběh jsme si vcelku v klidu pohlídali. Hlavně párové disciplíny vyžadovaly větší či menší sehrání obou parťáků, ale i to zvládli naši borci dobře. Dvě vyhraná utkání po pěti vyhraných zápasech, to máme deset výher a tím pádem volný vstup do finálové skupiny, tj. o 1. až 3. místo.
Ještě v sobotu odpoledne jsme tak mohli vstoupit do vod finálových, kam postoupily podle očekávání tři nejvýše nasazené týmy. Začali jsme s Jižní Moravou „A“. Na toto utkání jsme poprvé a naposled změnili sestavu – tušili jsme, že by soupeř mohl posílit mix, a stalo se. Tam jsme tedy postavili naši nejsilnější mixérskou konfiguraci, a to Péťu s Luckou. Obstáli na výtečnou! Káťa šla do singlu a výborně ustála třísetovou bitvu – další bod pro nás. Adam ve dvouhře nezaváhal a holky v deblu pojistily čtvrtý bod.  V deblu kluků už to ve třetím setu nedopadlo, dvojice Brázda / Martin Dostál byla nad jejich síly, ale to už jsme předtím věděli, že máme minimálně stříbro.
Večerní program byl vyplněn nejen dobrou večeří, ale i nekončícími diskusemi na téma: jakou sestavu napsat pro utkání s áčkem Prahy. Po dohodě jsme vrátili Lucku zase do singlu a čekali na zápas. Začalo se mixem a paralelně i dvouhrou děvčat. Péťa s Káťou podali vynikající výkon a na tři sety vyhráli – důležitý bod na začátek. Oba během zápasu po očku koukali na vedlejší kurt, kde se prala Lucka s výbornou Kateřinou Mikelovou. Nevím, jak hodně Lucka před zápasem věřila ve vítězství, první set se jí nedařilo. Pak ale předvedla koncentrovanou hru a třetí set už si zkušeně pohlídala – byl tu druhý bod, ve který jsme zas tak úplně nedoufali… Potom další dvouhra: Adamovi v singlu nechodily míče, jak by chtěl, první set dopadl dobře, druhý vůbec ne. Ve třetím si vybojoval dokonce mečbol – bohužel pro nás, výborně hrající Erhart stav otočil a připsal Praze první bod. Takže zatím 2:1. Na řadu přišly holky – Káťa s Luckou. Opravdu tuhý boj pro sebe a pro celý tým rozhodly ve dvou setech – stav 3:1 - a my mohli slavit celkové vítězství!!! Zajímavostí finálového utkání je vyrovnaný počet míčů 205:205, prostě bitva jako řemen.
Putovní pohár tak doputoval v neděli odpoledne do Pardubic. Po perfektních výkonech si ho naše čtveřice zasloužila. Drželi partu, povzbuzovali se a užili si pěkný turnaj, který zase jednou nebyl s podtextem shánění bodů do žebříčku nebo honbou za postupem na republiku.
Za to, že mohl být u toho, děkuje

řidič a občasný masér Martin J.


fotogalerie | výsledky | článek pořádajícího oddílu


NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri