hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19




GP C U13 - Rychnov, 15. 11. 2014


Druhý kvalifikační turnaj této sezony v kategorii U13 se odehrál v poklidném prostředí Rychnovského BR centra, které bylo jen na moment "ozdobeno" výměnou názorů koučů z řad, které nenesou znak Pardubic… J

Naši nejmladší hájili klubové barvy všemi svými schopnostmi a odměnou se jim stala 2 první místa a po jednom stříbrné a bronzové.

Úvodní disciplínu mix bez sebemenšího zaváhání ovládli Káťa Valentová s Adamem Ehmem a jednoznačně potvrdili to, proč tam jeli. Vybojovat postup na GPA, které se bude konat ještě letos v Českém Krumlově. M.j. v semifinále pomstili svého oddílového kolegu Jendu Lichého, který byl společně s Holickou Kyselovou vyřazen párem Kalina (Dobruška) & Uherová (Rychnov) již v prvním kole. Nutno však poznamenat, že po krásné, velmi vyrovnané třísetové bitvě.

Ve dvouhrách se do bojů zapojilo hned 6 našich zástupců. Nejmladším benjamínkům Honzovi Rybyšarovi, Pavlovi Jeništovi a Tomovi Urbancovi se protentokrát přes 1.kolo přejít nepodařilo, přesto však svou kůži nedali lacino. Každý z nich v obou setech nad svými soupeři vybojoval nejméně 15 bodů, přičemž Tom byl v úvodním setu tak blízko vítězství, že to blížeji už skoro ani nejde. Velká škoda promarněného stavu 19:16 v prvním setu pro Toma. Nejmladším a jednoznačně nejmenším z celé naší výpravy byl Honzik, jenž nebojácně nastupuje do zápasů i se soupeři o hlavu vyššími. Jak bylo řečeno, první kolo úspěšné nebylo, ale 15 bodů v každém setu vypovídá o jeho bojovnosti. Nemluvě o rozřazovacím zápase, který dokázal vyválčit ve svůj prospěch a obsadit tak krásné 17.místo. Starší bratr Honzy R. Vojta, "vyfasoval" hned na začátek jednoho z nejmenších soupeřů v celém startovním poli, avšak zároveň velmi zarputilého domácího bojovníka Pavla Maňáska. Bohužel se s tímto faktem nedokázal vyrovnat, a byť byl soupeř takřka o hlavu menší, podlehl mu poměrem 18 a 15. Jisto jistě tomu také napomohlo 7 zkažených Vojtových podání v jednom setu. Jediným, který se tak v silné konkurenci dokázal prosadit, byl Jenda. Až semifinále se skvěle hrajícím Kalinou z Dobrušky bylo nad jeho síly, stejně tak, jako bohužel boj o bronz s Lanškrounským Dajčarem. Získání druhého setu ve svůj prospěch bylo bezesporu příslibem možného zisku onoho bronzu, avšak Dajčar byl proti. Bezpochyby by Jendovi pomohla trochu větší agresivita ve hře, nejsem si však jist, je-li toho se svou povahou vůbec schopen.

Mezi děvčaty jsme, bohužel, měli pouze jedinou bojovnici, zato však tu nejlepší. Turnajovým pavoukem prošla výše jmenovaná bez ztráty jediného setu a prakticky jen ve finále ji potrápila Lanškrounská Veselá. Nebýt několika Katčiných laciných a zbytečných chyb, vyplývajících z trochu volnějšího tempíčka, které na tomto turnaji Káťa zvolila, věřím, že i v tomto zmíněném finále by byl rozdíl výraznější.

Krom výše uvedeného mixu nejsou v této kategorii párové disciplíny naší extra silnou zbraní a neočekával se tedy žádný výrazný útok na medaile. Přesto jsme zakončili turnaj bronzem chlapců (Jenda s Vojtou) a stříbrem Káti, hrající se zmíněnou Kristýnou Kyselovou. A aby byl výčet úplný, nutno ještě zmínit, že i Pavel s Tomem v prvním kole bojovali na tři sety. Honza na závěr turnaje také okusil příchuť deblového zápasu, ale spíše jen pro pobavení, než pro nějaké výrazné umístění.

Je velmi chvályhodné, že se všichni jmenovaní snažili ze sebe vydat téměř maximum toho, co se naučili, byť ne vždy to přineslo ovoce. Bojovnost a nasazení však vždy předčí veškeré neúspěchy, tedy alespoň v mých očích rozhodně. A tak jim přeji mnoho a mnoho chuti do dalšího tréninku, pod vedením udatných trenérů Ervina Ehma a Jirky Oborníka, kterým tímto chci, nejen zde, ze srdce poděkovat za to, jak se toho ujali….!!!

Samo sebou nelze opomenout, že veškerý nezbytně nutný proviant a zabezpečení bylo, jako vždy, zajištěno těmi nejpovolanějšími, tedy rodiči.

Děkuji Všem za zdárnou reprezentaci a postupivším, i těm kteří mají postup zajištěn již napřímo (umístěním na žebříčku), přeji mnoho úspěchů v Krumlově…!!!

TomS.


fotografie




NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri