hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19




MČR U15, HRADEC KRÁLOVÉ
ŠvÁbÍkovÁ pohromou naŠich hrÁČek

Mistrovství ČR v badmintonu kategorie dětí do 15-ti let, jehož hostitelem bylo pro letošek mechové město, se právem může chlubit, dle mého názoru, svojí kvalitou. A to jak po stránce organizační, tak především po stránce herní kvality.
​To, co účastníci předváděli na kurtu, jak v sobotu ve velmi vydýchaném prostředí (venku panovalo takřka letní počasí), tak obzvláště pak v nedělním finálovém programu, to bylo, opět z mého pohledu, opravdu hodno vrcholu sezony, kterým MČR bezpochyby je. Neznám na to názor přítomných osobností našeho badmintonu jako např. Petra Báši, p.Koukala, či v neposlední řadě reprezentačního trenéra Toma Mendreka, kteří odborným okem bedlivě sledovali dění na kurtech, ale třeba si o tom od nich někdy přečteme jinde.
​Co se týká vystoupení reprezentantů Pardubic, tak hodnocení chlapců je tentokrát velmi snadné a stručné, neboť našim juniorům bylo na tomto turnaji souzeno předvést své umění v pouhopouhém jediném deblovém utkání. Los Filipovi Oborníkovi s Matějem Ehmem přisoudil celkem hratelné soupeře, Leciana se Seberou z Astry a také jim byli zdatnými soupeři. Avšak závěr třetího setu vyrovnaného souboje přál o dva bodíky více, právě pražanům. Nutno zde podotknout, že se na tomto turnaji ani oblastní přemožitelé našich kluků, Aubus, či Siegl, nepodívali za brány prvního kola, vyjma jediné výjimky v mixu, kde Aubus s Áďou Seibertovou padli až v kole druhém. To bylo ze strany chlapců naprosto vše a nelze tedy dodat nic jiného, než že je potřeba na startovní listinu této kategorie nepohlížet jen s respektem a odevzdáním, nýbrž s odhodláním větší píle při trénincích.
​Děvčata naopak potvrdila své žebříčkové postavení a vytěžila takřka maximum. Ale popořadě.
Zmíněný mix Ádi dospěl do druhého kola, kde k postupu do třetího chybělo pár bodíků. Bohužel los v této disciplíně proti sobě postavil Míšu Fuchsovou s Kuralem a Páju Krpatovou s Beranem již ve třetím kole. Tou šťastnější po tomto souboji nakonec zůstala Pája, která pak ještě se svým parťákem neúspěšně v semifinále čelila pozdějším vítězům. I přes tento "smutek" to však pro ni znamenalo první medaili.
​V deblu se děvčatům dařilo tak napůl. Áďa s dlouholetou partnerkou Káťou Stehlíkovou hned v prvním kole předvedly, jak se badminton nehraje a i díky síle soupeřek to znamenalo jejich stopku. Míša s Pájou opět hladce přešly až do semifinále. Zápas jsem osobně nesledoval, ale doneslo se mi, že nikoli pouze z herních důvodů, nezvládly nejen třetí set. Tak i tak, bronz jim z tohoto mistrovství již nikdy nikdo nevezme.
​A to nejlepší nakonec, čímž nebylo nic jiného, než singly. Áďa překonala své možnosti, když hned v prvním kole odolala nelehkému losu a dokázala vyřadit odvěkou rivalku, Mosteckou Lucku Paurovou (ve druhém setu dokonce rozdílem třídy). O to spíše, když 3 dny před tímto duelem Áďa odložila berle..! S vítěznou příchutí pak vstoupila i do kola druhého, proti obhájkyni mistrovského titulu a největší favoritce turnaje. Ádi vedení 16:13 v prvním setu však soupeřku Švábíkovou vyburcovalo k drtivému obratu. Osmi body v řadě pak učinila přítrž možnému překvapení. Ve druhém setu již totiž Terka nenechala nikoho na pochybách a rázně vykročila za obhajobou titulu.
​V nedělním semifinále se jí pokusila cestu zkřížit další perníkářka – Pája, která vzdorovala o něco lépe než Áďa v sobotu. Pája však absolvovala velmi náročný turnajový program a možná i únava mohla být příčinou velkého množství nevynucených chyb. Tak, či onak, třetí bronz na tomto turnaji mířil Páje na krk.
​Pokud se vrátíme zpět na první půli singlového pavouka, bude nás od samotného začátku takřka na samotný vrchol doprovázet jmenovka Míši. Ta, jako nasazená jednička, dokázala ve druhém kole přejít po tuhém boji přes výborně hrající Radotínskou Typltovou, ve čtvrtfinále lehce díky odevzdanému výkonu Adély Zuzákové z Benátek do semifinálové bitvy s Proseckou Ausbergerovou. V tomto zápase, poměrně překvapivě, celou dobu Míša diktovala tempo hry a nakonec to i vedlo k vítěznému konci a postupu do vysněného finále. V něm nenarazila na nikoho jiného, než "likvidátorku" nejen všech turnajových perníkářek – Terku Švábíkovou z Klimkovic. Míša veškerou svojí snahou i pomocí rad jejího kouče Petra Báši, však Terce také nedokázala vzít ani set a fenoménku této ženské kategorie pokořit. Nejen za tuto snahu, jí ale připadla stříbrná medaile, znamenající historický singlový úspěch badmintonu v Pardubicích...!!!
​Vrchol sezony této kategorie tedy přinesl našim barvám nejen skvělé zkušenosti, ale především čtyři velmi cenné kovy, což lze bez nadsázky považovat za veleúspěch. Rád bych tímto, předně děvčatům (kluci prominou), moc a moc ještě jednou pogratuloval a popřál hlavně pevné zdraví a mnoho úsilí do další práce.
​Zároveň si holky dovolím požádat o pomoc, až budeme ty naše kluky na trénincích více honit... :-)
TomS.


fotografie | výsledky



NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri