hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19




13. 12. 2014 Lasvit vÁnoČnÍ turnaj Liberec (U9/10/11 + GPC U13)

Vykradli jsme Liberec!

Hráči našeho oddílu se již tradičně zúčastňují tohoto slušně obsazeného vánočního turnaje, letos již třetího ročníku. Z Pardubic brzo ráno vyrazili bojovat o body v U13 čtveřice Kačka Valentová, Lucka Krpatová, Petr Janoušek a Adam Ehm. Paralelně hraný turnaj pro mladší si přijeli zkusit další naši borci, a to konkrétně Vojta Havlíček v U9 a v U11 jeho bratr Jaroslav – z těchto kategorií výsledky nebyly v době psaní článku k dispozici.

Ti starší začali jako vždy mixy. V nich měli Adam s Káťou trochu těžší soupeře, ale bojovali natolik statečně, že postoupili až do finále. Péťa s Luckou jako nasazené jedničky spolu ještě podobný turnaj neodehráli, nicméně díky svým zkušenostem se sehráli vcelku rychle a soupeřům povolili jen málo bodů. Takže finále se stalo pardubickou záležitostí, kde duo Janoušek – Krpatová si poměrně jistě dokráčelo k vítězství.

Dvouhry pro nás znamenaly jediné umístění mimo "bednu": Káťa Valentová statečně, i když občas nervózně, vzdorovala ve čtvrtfinále Anně Natálii Kohoutové, třetí set ale pro sebe urvala mostecká soupeřka, které tak Káťa nedokázala vrátit porážku z posledních "Áček". Lucka byla papírovou favoritkou – předpoklad nakonec splnila a celkově zvítězila, ale soupeřky ji to rozhodně nedaly zadarmo. Petra Janouška potkal první nelehký zápas v semifinále, kdy si poměrně jistě kontroloval zápas s lanškrounským Dajčarem a tak ve finále si mohl po delší době zahrát s Adamem Ehmem, který postoupil také bez většího klopýtnutí z horní části pavouka. Duel Adama s Péťou byl nejspíš vrcholem turnaje – nic si nedarovali, a ve vyrovnané třísetové bitvě se nakonec radoval tentokrát velmi málo chybující Adam. Oba odcházeli z kurtu totálně vyčerpaní, a to v době, kdy spolu měli za chvíli začít hrát debla.

Naštěstí silní soupeři je čekali až v semifinále a finále, kde posbírali oba kluci zbytky sil. Poslední zápas o zlato s dvojicí Kostelecký/Dajčar už bylo energie málo, a ke konci finále už vysíleného Adama musel Péťa herně značně podporovat. Kluci ale i tak dohromady dosáhli na poháry za první místo. Káťa si čtyřhru odehrála s Luckou a jejich soupeřky se samozřejmě soustředily právě na Káťu. Ta však tento tlak statečně ustála, dokonce mnohokrát překvapila precizní hrou na síti. Po velmi tuhých bojích tak obě děvčata slavila vítězství i ve finále.

Místní pořadatelé si na tento turnaj připravili celkem osm pohárů pro vítěze GPC. Všech osm pohárů se nakonec vezlo díky našim čtyřem hráčům do Pardubic a to je famózní výsledek – na poslední fotce je to vše zdokumentováno. Turnaj to byl tedy více než sympatický a to také díky příjemným pořadatelům a pohodové předvánoční atmosféře. Poděkování hráčům, Tomášovi Valentovi za hromadnou dopravu i libereckým organizátorům je tedy opět na místě.

Martin J.

 

 

fotografie | výsledky




NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri