hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Úterý 2 Leden, 2018 10:19




1. - 2. 3. 2014 3. - GPA U13 – Brno-Jehnice

Na třetí republikový turnaj mladších žáků jsme tentokrát odcestovali na sever Brna a to opět v šestičlenné sestavě obvyklé z předchozích dvou áček. Pardubičtí hráči byli sice stejní, ale výkony se zčásti lišily.

Smíšená čtyřhra: I když Adam Ehm s Káťou Valentovou dostali na úvod hratelné soupeře, nepodařilo se jim udržet vhodnou taktiku po celý zápas a byli vyřazeni. Michal Grund s Valentinou Sonnkovou pak taky neprošli přes první kolo, přičemž je poněkud překvapivě vyřadili slušně hrající Lenka Kmoníčková s Péťou Janouškem - ti udělali v zápase méně chyb a postoupili na nasazené trojky a pozdější finalisty, tam už ale jejich cesta pavoukem skončila. Lucka Krpatová s Márou Aubusem jako nasazené dvojky dokázali obhájit zlaté medaile z Mostu, když během turnaje neztratili ani set!

V singlu dokázaly Káťa i Léňa po třísetových zápasech projít do druhého kola, kde už jim nekompromisně zastavily cestu nasazené hráčky. Lucka prošla po boji do čtvrtfinále, další postup jí nepovolila její spoluhráčka ze čtyřhry Káťa Zuzáková. Adam pokračoval v nevýrazných výkonech i ve dvouhře – soupeři v prvním kole i v boji o pořadí byli schůdní, škoda. Péťu Janouška zastavil (jako už dříve dvakrát Michala) v prvním kole krumlovský Švejda. Zápas o umístění Péťa zvládl, ale jeho hra byla daleko za jeho možnostmi. Nejvýraznější herní posun kupředu předvedl Míša Grund. V druhém kole mu los přiřadil V. Palána (3/4) a přestože po úžasné třísetové bitvě podlehl (21-23, 23-21, 19-21), zahrál možná nejlépe ve své badmintonové kariéře a po zásluze oběma zatleskalo početné publikum.

Debly dívek ovládlo již zmíněné duo Krpatová / Zuzáková a poměrně jasně tak obě potvrdily roli nasazených jedniček. Třetí zlato z této sezóny znamená plánovaný útok na to čtvrté, z MČR, což by byl takový pomyslný badmintonový Grand Slam. Ostatní už sbírali spíše střídavé úspěchy. Léňa s Káťou neprošly přes první zápas, Péťa s Adamem sice ano, ale v druhém kole je těžce vyškolili pozdější vítězové Viktora / Mráz. Michal v páru s Markem Aubusem možná pomýšleli na vyšší místa, ale po dvou zápasech taky dohráli.

Ať už se dařilo nebo ne, díky všem za účast a rodičům za doprovod!

Martin J.


kompletní výsledky | fotografie
článek na stránkách badmintonového svazu




NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri