hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON BOWLING CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Pátek 10 Květen, 2013 10:45



zpět > naše turnaje

 

finÁle na republice

Tento víkend se v Mostě konalo GP A U13 a díky Adéle Seibertové jsem se opět mohli podívat na finále s naší účastí. Adéla společně s Káťou Stehlicí z Lanškrouna podlehly až ve zmíněném finále (čtyřher) favorizovaným Švábikové s Járovou.

Nutno podotknout, že jejich cestu jim také trochu usnadnilo velmi nezvyklé rozhodnutí rozhodčích, a to o sehrání semifinálových utkání ještě v sobotu večer. Musela tak proti nim s pochopitelnou nevolí nastoupit očividně unavenější další naše zástupkyně Lucka Krpatová s Benáteckou Káťou Zuzákovou. Myslím, že tento fakt jistě vývoj zápasu ovlivnil, jak dalece však již těžko spekulovat. Tak jako tak, před samotným sehráním tohoto zápasu bylo jasné, že naše barvy se shora zmíněného úspěchu dočkají.

Z dalších vystoupení našich hráčů v párových disciplínách lze jen těžko hodnotit (viz.přehled výsledků). Nechci vypadat jako věčně nespokojený, ale Benátečtí Štěpánek se Zuzákovou byli v mixu pro Adélu s Markem V. bezesporu k poražení a opětovné vyřazení již ve čtvrtfinále je velikým zklamáním. Velice krásné 3. kolo v mixu se zdařilo Lucce s Márou Aubusem, obzvláště když přešli přes Krumlovského Sivigliu. Za zmínku ještě snad stojí už jen obdivuhodný výkon Terky Weinerové, která po téměř celém dni stráveném v hale bez jediného zápasu nastoupila po boku Rózy Bártové do deblu. Obětavost, kterou na kurtu zanechala by ji, i přes jejich porážku, leckdo z ostatních mohl závidět. Opravdu krásný zápas - proti Hadáčkové s Vackovou..!

Víkend v Mostě však přinesl našim barvám i další úspěchy. Za jeden z největších lze považovat postup do druhého kola hned při první účasti na GPA, a to Michala Grunda. Následná porážka od pozdějšího vítěze Krále jistě nemusí tolik bolet. Neméně cenné body však vydolovaly i Róza s Nikčou Krpálkovou., které nepříznivý los postavil již ve druhém kole proti regionálním rivalkám. Róza již tradičně velmi zdatně potrápila Adélu, stejně jako Nikča, když překvapivě sebrala Stehlíkové úvodní sadu. Ve výčtu singlových výkonů nelze pominout stopku Marka Vykydala v kole třetím, jenž skončil na raketě pozdějšího finalisty Vajsejtla z Liberce. Lucka Krpatová hned v úvodním kole nedarovala nic zadarmo Budějovické Hadáčkové, avšak ta byla nad její síly. Spravila si tak alespoň chuť ve večerním rozřazovacím zápase s o hlavu vyšší Homolkovou z Jílového.

Nakonec tedy zbývá ta, kterou to dnes začalo, a to Adéla. Ve svém druhém republikovém semifinále ji tentokrát osud přidělil, dle mého soudu, tzv. nejhratelnější čtvrtfinalistku, kterou již v minulosti dokázala několikrát pokořit. Adéla Vacková však tentokrát předvedla takový nástup do zápasu, že se ta moje (naše) Adéla z něj již nedokázala vzpamatovat až do samotného konce zápasu, na kterém čekala bronzová medaile. Bohužel nepomohly ani tři přestávky a už vůbec ne já.

TomS.

 

fotografie | výsledky


 

Školička badmintonu

bad

Od 26. srpna pořádáme tradiční PRÁZDNINOVOU ŠKOLIČKU BADMINTONU.


 

Nábor

bad

Chcete začít hrát badminton?
Hrajete ho a chcete si taky zahrát s někým jiným a dál se zdokonalovat?

Přijďte k nám :)

Oddíl přijímá nové dospělé členy především na tréninky ve středu a v pátek.


 

Chata v Mladkově

bad

Možnost rekreace v létě i v zimě za bezkonkurenční ceny.

 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri