hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON BOWLING CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Pátek 10 Květen, 2013 10:45



zpět > naše turnaje


Victor Junior Cup 2013 Berlin,
29.-31.3.2013

...aneb tak nějak hektické Velikonoce...

Nápad strávit sluncem prozářené Velikonoce v krásném Berlíně se začal rodit těsně po Novém roce. Volání dálek vyslyšeli z pardubických hráčů Marek Vykydal, Adéla Seibertová, Petr Janoušek, které doplnili naši známí z kraje: Katka Stehlíková a Martin Siegl, a společně s Pražáky z Proseka i Míša Fuchsová.

Dva vozy s prvními čtyřmi jmenovanými a dospělým doprovodem vyrazily na sever už ve čtvrtek ráno, čili den před zahájením turnaje s vidinou prohlídky centra německé metropole. Výše zmíněné sluneční paprsky neočekával ani největší optimista, nicméně mrazivou a větrnou odpolední procházku rozestavěným centrem od televizní věže na Alexanderplatz po Brandenburskou bránu jsme absolvovali hlavně s obavami o zdraví našich dětí. Ubytování bylo sice poměrně prosté, ale hlavně čisté. Po ohlasech na ubytování v hale jsme tomu byli velmi rádi... Čistě povlečené postele, na rozdíl od přeplněné podlahy v nonstop svítící tělocvičně…

Turnaj patří mezi ty největší a tomu odpovídal i počet účastníků, pokud jsem dobře rozuměl hlášení, tak jich bylo bezmála šest stovek. A tak jsme si užili pár dní v multikulturní společnosti hovořící německy, dánsky, česky, polsky nebo rusky.

Pátek = mixy

Výše uvedení hráči nastoupili ve svých kategoriích po pátečním poledni a to kompletně v divizi A. Marek s Adélou vyhráli svou skupinu a od té chvíle už hráli pouze proti "našim". Protože pořadatelé sloučili kategorie U11 a U13, ve čtvrtfinále vyřadili Péťu s velmi šikovnou německou spoluhráčkou Sarah Molodet a poté po boji podlehli Kátě s Martinem Sieglem (ti to celé vyhráli). Péťa a Sarah tak obsadili druhé místo v U11 a celkově v U13 dělené páté, což si za předvedenou hru zasloužili. Páté místo vybojovala i Míša Fuchsová společně s Vojtou Lapáčkem.

Sobota = singly (tedy aspoň většina z nich)

Hned ráno nastoupil Péťa a na rozdíl od včerejška se kromě jednoho a půl zápasu pohyboval v jakémsi útlumu a postup ze skupiny rychle mizel v nedohlednu. Marek bojoval statečněji, ale skupinu také neopustil – nutno říci jen z důvodu nesmyslných postupových kritérií. Do konečného vyřazovacího pavouka šli pouze vítězové skupin, avšak pouze u chlapců. U děvčat tomu tak nebylo, neboť by to znamenalo konec pro domácí hráčky. Adéla i Káťa poměrně hladce prošly svou skupinou a po vzoru systému u chlapců odjely na hotel. Z odpočinku je vyrušil telefonát p. Járy, že už celkem dlouhou dobu se na ně čeká, aby odehrály čtvrtfinále (!!!). Naštěstí díky souhlasu zástupců obou soupeřek (pánové Valtr a Jára, oběma díky!) se již skrečovaná utkání anulovala a holky nastoupily rychle do auta a po chvíli i na kurt. Nevím, jestli by i dnes oba pánové zavolali, protože obě naše děvčata (jednou nohou v civilu) porazila jak Terezu Járovou, tak i Kláru Hejčlovou. Uff! A když k tomu připočtu večerní historku, kdy Vykydalovi (po prohlídce večerního centra Berlína) uvázli na přestupní stanici metra, kde kdosi oznámil bombu a následoval improvizovaný odvoz do hotelu... no opravdu šílená sobota! Míša dokázala projít až do semifinále – další postup nebo šanci třetí místo jí překazily dánské soupeřky.

Neděle = ty "lepší" singly a potom debly (a taky odjezd)

Pavouk dvouher po prohrách Adély s domácí hráčkou (Adéla nevyužila setbol ve druhém setu) i Katky s budoucí vítězkou bezkonkurenční Švábíkovou v semifinále nasměřoval obě dívky ke společnému souboji o třetí místo (nakonec byla Adéla šťastnější). Zde ale hrozilo jisté rozladění ze společného souboje vzhledem k následující čtyřhře... Na konci se ale třpytilo stříbro, jedině duo Švábíková/Járová dokázalo holky překonat. Marek V. s Martinem S. pak ovládli B divizi v deblu a vezou zlato, Péťa spolu s Danem Zelinkou z Proseka to dotáhli na velmi pěkné čtvrté místo a Míša Fuchsová s Bertou Ausbergerovou skončily v U15 A před branami semifinále.

No a potom? Postupné vyhlašování těch nejlepších a hurá domů. Během nedělní večerně-noční cesty jsme si opět vyzkoušeli všechny druhy počasí od mírného slunečna po jízdu ve vánici po ujetém sněhu.

Dojmy z turnaje jsou podobné. V některých kategoriích konkurence jak řemen, jinde poněkud "proměnlivo". Navíc občas skřípající organizace tohoto megaturnaje, poněkud zvláštní pravidla pro postup ze skupin nebo nezařazení našeho týmu do soutěže družstev (což se snad změní)...

No prostě...zkusili jsme si řádně podchlazený Berlín a vzpomínejme na to lepší, co jsme prožili!

Martin J.


výsledky | fotografie


 

Školička badmintonu

bad

Od 26. srpna pořádáme tradiční PRÁZDNINOVOU ŠKOLIČKU BADMINTONU.


 

Nábor

bad

Chcete začít hrát badminton?
Hrajete ho a chcete si taky zahrát s někým jiným a dál se zdokonalovat?

Přijďte k nám :)

Oddíl přijímá nové dospělé členy především na tréninky ve středu a v pátek.


 

Chata v Mladkově

bad

Možnost rekreace v létě i v zimě za bezkonkurenční ceny.

 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri