hlavicka
  TJ SOKOL POLABINY BADMINTON CVIČENÍ ŽEN SPV TURISTIKA VOLEJBAL  
stin
 




TOPlist

Aktualizace:
Pátek 5 Leden, 2018 15:21



zpět > naše turnaje

 

TAHOUNEM PardubickÉHO krajE
byl BADMINTON

OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE 24.-28. Června - Brno

 

ODM

 

Dnes máme vysvědčení, tak si pojďme trochu vyhodnotit předevčírem skončenou Olympiádu dětí a mládeže v Brně. Samozřejmě hlavně z pohledu badmintonu.

Pardubický kraj reprezentoval tým ve složení: Lucka Krpatová, Káťa Valentová, Adam Ehm (všichni TJ Polabiny Pardubice) a Honza Blažek z Lanškrouna. Nakonec jsme získali jednu zlatou (čtyřhra dívek) a tři bronzové (Adam Ehm, Lucka Krpatová - singl, Blažek, Ehm - čtyřhra) medaile. Každý si domů veze alespoň jednu :). A to je paráda :).

A když jsme u těch statistik, pojďme se na to podívat podrobněji. V celkovém hodnocení skončil Pardubický kraj na celkovém 11 místě (ze 14). Věřte, nevěřte, nejvíce bodů do tohoto hodnocení dodali s přehledem badmintonisté :) přinesli celkem 29 bodů. Druhý největší bodový přísun zaznemenalo s 21 body kolečkové bruslení :). A to součástí olympiády byly sporty jako atletika, fotbal, basketbal, plavání, volejbal atd. Nakonec se Lucce Krpatové dostalo i pocty být vlajkonošem sportovců Pardubického kraje na slavnostním ukončení her.

V celorepublikovém badmintonovém měření jsme sice nevyhráli ani v jedné kategorii, ale dívky skončily na celkovém 2. a chlapci na 3. místě, tzn. obě umístění na bedně a tím se nemůže pochlubit žádný jiný oddíl v České republice :). Co dodat, asi dobrý oddíl :))))))


A zde pár postřehů přímo od účastníků.

Lucko, co LODM a Ty?
Nejvíce mě potěšilo, že jako nejlepší sportovec PaK jsem měla tu čest nést vlajku našeho kraje při závěrečném ceremoniálu, což ve mě zanechalo silný zážitek.
Jinak LODM byla pro mě sportovním vrcholem i přes velmi náročný závěr první poloviny sezóny, kdy jsem se účastnila tří velmi těžkých zahraničních turnajů

Káťo a jak se olympiáda líbila Tobě?

Hodně se mi líbila organizace. Vše bylo dobře vymyšlené a propojené. Když jsi nestihl někde autobus, jel za chvíli další... Také bylo super, že se našel i volný čas, abysme se mohli podívat i na ostatní sporty a případně i zafandit našim.


a všechny měl na starosti Ervi Ehm:
Střípky z olympiády
Po prvním "rozehrávacím" dnu se nám konečně v pěkné a klimatizované hale začalo dařit již mnohem více a hlavně to začalo „cinkat“ . Lucka, Káťa, Adam i Honza začali naplňovat svá nasazení v pavouku… ba co více, naše slečny v DEBLu braly zaslouženě ve velmi krásném duelu s Moravskoslezským krajem  ZLATO!!!… MOC DÍK za skvělý zážitek. Adamovi a Honzovi v deblu los postavil do cesty za lepším umístěním , než byl získaný BRONZ,  nasazené jedničky z Jihočeského kraje. Přestože se rvali jako lvi na sehraného soupeře vítězícího již i v kategorii U19 opravdu neměli - od trenéra však pochvala za předvedený výkon a bojovnost.
SINGLy byly pak „padesát  na padesát“. Káťa a Honza narazili cestou kupředu  na soupeře, který byl  rozhodně v jejich silách, nicméně badminton v těchto kategoriích je již o drobnostech a o hlavě. Adam a Lucka pak potvrdili BRONZEM svá nasazení.  Lucce chyběl  ve velmi vypjatém zápase opravdu jen malý krůček k postupu do boje o kov nejcennější. Adam se s nasazenou jedničkou pokoušel o nemožné a ještě za stavu 16:16 věřil, pak se však i díky jeho velkým bolestem  ruky zápas zlomil a druhý set jasně dominoval soupeř- hrát se dá ale s každým.
Všem moc díky za skvělé výkony , bojovnost a perfektního týmového ducha a přidávám VŠEM velkou gratulaci k získaným medailím.  

 

Zavěrem si dovolím, takové malé odbočení. Dost často se ptám sám sebe, kde se to v Pardubicích vzalo? Občas zde vyrostl nějaký dobrý hráč/ka, ale nyní se podařilo vychovat celou generaci. No, asi to bude velký kus štěstí, že se podařilo dát dohromady správnou partu dětí, rodičů, trenérů a funkcionářů, ale rozhodně to nepřichází samo. Za vším jsou schovány tisíce hodin v tělocvičně, v autě na cestách (já na schůzích :) je s tím spojena i obrovská administrativa, spousta jednání, vyplňování, ale i peněz (zde patří největší dík městu Pardubice) atd., atd. O to sladší je pak odměna, kterou poslední léta sklízíme. A já jsem opravdu, ale opravdu rád, že mohu být při tom a občas tomu také trochu pomoci :) děkuju. MaK



Fotogalerie|výsledky

 


NASTENKA


Oddíl badmintonu
dlohodobě podporují
_____________________

pardubice


PK
_____________________


letak_cviceni_zen
@TJPOLABINY


 
© TJ Sokol Polabiny Pardubice. All Rights Reserved. Webmaster: Zofri